woensdag 13 juli 2011

Dinsdag 12 juli - Onze eerste bergwandeling

Vandaag het plan opgevat om onze eerste bergwandeling te gaan maken. We begonnen in Argentière, een dorpje nabij Chamonix. Ons einddoel was het dorpje Le Tour. Het was warm en het werd steeds warmer omdat we toch wel aardig moesten klimmen, in tegenstelling tot hetgeen Cor ons, ietwat te optimistisch, had voorgespiegeld.
Maar met een regelmatige adem- en rustpauze plus een mooi uitzicht kwamen we er wel.




Cor ontdekte al snel bosbessen en wilde aardbeitjes die natuurlijk niet ongeplukt konden blijven... Maar ze waren ook erg lekker.







Bijna aan het einde van onze route stuitte we op het beginpunt van de rivier de L'Arve. Daar hebben we ons gelaafd aan het water. (zie foto's)
Opnieuw viel het me op hoezeer wij mensen zijn verbonden met de natuur en haar elementen; water, vuur. lucht en aarde. Aangezien zowel Cor als Christiaan en Marilse mensen zijn met een waterteken in hun sterrenbeeld, waren ze binnen 'no time' helemaal in hun element en zat ik alleen.....op een rots....te genieten van het 'luchtige' schouwspel. Na een korte stop in een plaatselijk café, de weg terug beklommen en weer afgedaald.





Moe maar tevreden over deze eerste tocht samen, keerden we huiswaarts.
Ook Christiaan en Marilse konden de wandeling waarderen; regelmatig hadden ze, naast de mooie vergezichten, ook aandacht voor een mooie bergbloem of bijzonder insect. En ik heb geen 'ach en wee' gehoord. Petje dus af voor hun enthousiaste loopvermogen; daar zit vast en zeker nog meer potentie in! (Gerlinde)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten