zondag 10 juli 2011

Chamonix 2011

Zondagavond, voetjes op de bank. Net een blogje gestart om verslag te doen van onze vakantie in Chamonix, bij de Mont Blanc.
Gistermorgen tegen 7 uur reden we weg uit Arnhem. Niet gek voor een gepland vertrek van 6 uur ;-) Met enig duwen ging de klep van de auto prima dicht.
De reis ging voorspoedig. Via Duitsland richting Zwitserland naar Frankrijk. Onderweg waren er natuurlijk al mooie doorkijkjes in heuvel- en berglandschappen. Aangezien we niet zo vaak op pad zijn, is dat altijd weer bijzonder. Marilse vond het prachtig. Dat deed me deugd, omdat het meest bijzondere van onze komende twee weken toch echt de omgeving zal zijn, waar buiten zijn en wandelen toch echt bij horen. Wandelen spreekt de kids echter niet direct aan. Als ik dan dus merk dat de schoonheid van de natuur, de omgeving, wordt ervaren, geeft dat wel hoop op een fijne tijd met z'n allen.

Het was allemaal niet zo druk op de weg, en na af en toe wat pauzeren, toiletje pikken en wat rustig rijden bij wegwerkzaamheden, waren we tegen 7 uur bijna bij de Zwitsers-Franse grens. We reden net na Mantigny de eerste serieuze berg op en in de tweede haarspeldbocht was een leuk restaurantje om wat frietjes te eten en te drinken. Groot plezier bij Christiaan, toen ons etentje werd verstoord door een groepje Ferrari's en andere serieuze auto's die langs ons de berg op reden. Vvrrrrooom !
Een kwartier later vervolgden we zelf onze route en Gerlinde stuurde ons veilig langs alle afgronden :-) Het resort van Hapimag was snel gevonden en we waren nog op tijd bij de receptie, waar we in een mengeling van Duits, Frans en Engels de zaken regelden. Veilig aangekomen - spulletjes uitpakken! (Cor)
veilig aangekomen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten