zondag 10 juli 2011

De eerste echte dag

Na ´s ochtends buiten in het zonnetje op het balkon, met uitzicht op de bergen, ontbeten te hebben, besloten we om vandaag naar Chamonix te lopen. Het duurt zo´n 20 minuten om naar Chamonix te lopen. Onderweg zagen we een snelstromend beekje, waarschijnlijk water uit de bergen … Het water was helder en zag eruit alsof je het zo kon drinken. Hebben we uiteindelijk niet gedaan. Waren we niet eens van plan. Verderop was nog een beekje, dat nog sneller stroomde dan het andere beekje. Dit beekje was minder/ niet helder. Later kwamen die twee beekjes samen, zonde van dat heldere water van dat ene beekje.
Toen we eenmaal in Chamonix aangekomen waren was daar een of andere klimwedstrijd bezig. De internationale kampioenschappen. De deelnemers moesten zo snel mogelijk bij de top komen. Wie de snelste tijd neerzet wint. De snelste deed er zo´n 7 seconden over.
Tegenover de klimkampioenschappen was nog iets veel beters: een rij Ferrari´s. Allemaal mensen uit de Ferrariclub van Chamonix. Foto´s maken. K... camera ligt nog in het appartement. Dus ik terug joggen naar het appartement, camera (en een paraplu) meenemen en terug naar Chamonix. Eenmaal terug nog een paar mooie foto´s genomen van wat Ferrari´s en een filmpje kunnen maken toen ze vertrokken.

Daarna gingen we weer terug naar het appartement. Lunchen. ´s Middags getafeltennist. Ook met een groene, nog niet volgroeide dennenappel. Dat ging niet zo goed. Daarna nog met z´n allen geklaverjast. We stonden bijna continue achter. Maar het laatste potje werd een pit in ons voordeel, waardoor we toch nog wonnen. Tijd voor het avondeten. Rijst met saus en groenten. ´s Avonds weer getafeltennist. En naar het meertje (een meertje) gelopen. Toen weer naar binnen. Wat chips gegeten en wat gedronken. (Christiaan)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten